SJÄLAR PRÄSTER

Många människor tror att dom har en själ som en separat enhet inom sig.
Vetenskaperna har emellertid grävt upp mängder med kunskap som motiverar en mycket låg sannolikhet för förekomsten av en sådan själ.
En präst är en människa som utger sig kunna vårda människors själar.
Jag undrar hur många präster inser att ‘själen’ bara är en subjektiv realitet/illusion men ändå ställer upp för att ge ‘den’ vård, eftersom det ger ett angenämt jobb och god inkomst?
Gör det en präst till en ghost buster?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to SJÄLAR PRÄSTER

  1. Anonymous says:

    Hej, Ake, ja jag tycker att både präster och kyrkan har gjort sitt. Nuförtiden har vi vetenskap att referera till, man kanske de fyller en uppgift som psykologer och kuratorer inte kan uppfylla? Prästerskapet anser sig ju kunna förlåta våra synder? Men jag har aldrig trott att jag har en själ i kroppen som ska bestå efter döden. Kyrkan har ju tydligen stora kapital att förvalta men deras stora stenhus som kallas kyrkor måste ju kosta också?
    Kanske kyrkorna kunde använts till bostäder för alla våra invandrare, men då är problemet religionen igen. Ingen muslim får gå in under korset ??? Inte ens till Röda Korsets mötesplatser kan man besöka utan bannor??? Finns mycket att fundera på men när syskon inte ens kan samsas här på jorden så hur ska det bli? Pengar är något som vi kunde prata om eller hur Åke

    Like

Leave a comment